hirdetés
Flash ad ID:211
hirdetés

Kinevezték Venczl Lászlót az uniós ügyészségi együttműködési szervezet magyar tagjának

Kinevezték Venczl Lászlót az uniós ügyészségi együttműködési szervezet magyar tagjának

Kinevezték Venczl Lászlót az európai uniós tagországok ügyészi, bűnüldözési együttműködését koordináló Eurojust szervezet magyar nemzeti tagjává. A hágai székhelyű szervezet hétfőn juttatta el az erről szóló közleményt az MTI-hez.Venczl László ezredest, legfőbb ügyészségi tanácsost Polt Péter legfőbb ügyész júniusban jelölte ki az Eurojust magyar nemzeti tagjává, a július elsejei hivatalos kinevezést az EU szabályainak megfelelően jóváhagyta az uniós tagországok miniszteri tanácsának főtitkára.

A közlemény szerint a korábbi magyar nemzeti tag, Lévai Ilona is a Eurojustnál folytatja pályafutását, magyar nemzeti szakértőként.

Venczl László a kinevezést követően reményét fejezte ki, hogy a magyar ügyészek bővebb tapasztalatokkal rendelkeznek majd a többi uniós tagországgal folytatott igazságügyi együttműködés terén. Kiemelte, bízik abban, hogy a szervezeten belüli együttműködés különféle eszközei részévé válnak a mindennapi ügyészi gyakorlatnak.

A közlemény emlékeztet arra, hogy több mint húszéves honi pályafutása mellett Venczl László az Ügyészek Nemzetközi Szövetségében (IAP) is aktív szerepet töltött be, annak alapításától kezdve.

Hozzá szólna a hírhez?

Lépjen be Facebook fiókjába, és kapcsolódjon oldalunkra!

Külföld

folytatodik-az-eros-szikla-hadmuvelet

Folytatódik az Erős Szikla hadművelet

Csütörtökön a Gázai övezetben újabb légicsapásokat hajtott végre az izraeli hadsereg, a gázai palesztin fegyveresek pedig továbbra is rakétákkal...

youth new era dc hats new era hats 59 fifty wholesale spyder jacket mulberry sale new era fitted hats for babies mulberry sale new era 9forty cap youth new era dc hats cheap new balance 574 new era 901 hats new era 47 hats new era 9forty cap new era 2012 nfl hats custom new era caps 59fifty
hirdetés
Flash ad ID:72